Kennismaking

DutchLT is een kleine, resultaatgerichte onderneming in Amsterdam, die taaltrainingen NT2 (Nederlands als tweede taal) en NT1 aanbiedt. Omdat het taalbureau klein en flexibel is en weinig overhead heeft, kunnen de prijzen laag worden gehouden. De trainingen worden gegeven door mw. drs. Jolien E. Manassen. Zij heeft Nederlands gestudeerd, lesgegeven en lesmaterialen ontwikkeld. Inmiddels heeft zij jarenlange ervaring in het geven van taaltrainingen Nederlands aan expats in het bedrijfsleven en non-profitorganisaties. Sinds 2009 biedt zij rechtstreeks trainingen op maat aan vanuit DutchLT: individueel en in kleine groepjes.
De trainingen NT2 zijn gericht op expats binnen en buiten het bedrijfsleven. In de trainingen NT1 kunnen moedertaalsprekers hun spel- en schrijfvaardigheden verbeteren.

De aanpak van Jolien Manassen kenmerkt zich door 'professioneel luisteren'. Door haar jarenlange ervaring heeft zij snel een scherp inzicht in het niveau en de competenties van de deelnemer(s). Zij weet het taalaanbod exact af te stemmen op het tempo, het taalinzicht en de wensen van de deelnemer(s). Daarbij geeft zij de trainingen met veel plezier en humor: het lesmateriaal is to the point, eigentijds, actueel en uitdagend. Zij weet de deelnemers op hun gemak te stellen en zelfvertrouwen te geven zodat ze hun aandacht geheel op de taal kunnen richten. Door steeds net iets meer aan te bieden, blijven de deelnemers uitgedaagd.